O Caps – u apotekama – sastav – iskustva – cena

O caps na bazi beta karotena, vitamina C, cinka i vitamina E za osobe koji vode računa o svom vidu

Očni sistem je jedan od najvažnijih sistema u ljudskom organizmu. On omogućava nam da vidimo svet oko nas i da pratimo različite aktivnosti u svakodnevnom životu. Bez očiju, mnogi aspekti našeg života bi bili ograničeni, a mi bi bili ograničeni u našim sposobnostima da radimo, igramo i komuniciramo.

Očni sistem se sastoji od oka i nervnih vlakana . Oko je složena struktura koja uključuje leću, rožnjaču i mrežnicu. Leća reflektuje svetlost na mrežnicu, a mrežnica prenosi informacije o bojama, oblicima i veličini objekata na nervna vlakna koja idu u mozgu.

Jedna od glavnih funkcija očnog sistema je da omogući vid. Vid je ključan za rad, igru, komunikaciju i svakodnevno funkcionisanje. Bez vida, mi ne bi mogli da pročitamo, vozimo, radimo na računaru ili gledamo televiziju. Vid takođe igra važnu ulogu u koordinaciji i ravnoteži tela, što je važno za fizičku aktivnost i sprečavanje pada.

Međutim, očni sistem je osetljiv na različite bolesti i povrede. Najčešće bolesti očiju su katarakta, glaukom, dijabetes i degeneracija mrežnice. Ove bolesti mogu dovesti do gubitka vida ili potpunog sljepila. Stoga je važno da se očni sistem redovno pregleda kako bi se rano otkrile bilo kakve bolesti ili povrede.

Prevencija je ključna za zaštitu očnog sistema. To uključuje redovne preglede očiju, nošenje sunčanih naočara, održavanje zdrave dijete i održavanje zdravog načina života. Održavanje zdrave dijete uključuje unos dovoljne količine vitamina A i C, koji su važni za zdravlje očiju. Zdrav način života uključuje izbegavanje pušenja i ograničavanje alkohola.

Uz pomoć preventivnih mera i ranog otkrivanja, mnogi problemi sa očnim sistemom mogu biti uspešno lečeni. Lekovi, operacije i terapije su sve metode koje se koriste za lečenje bolesti očiju. Međutim, u slučajevima kada gubitak vida nije reversibilan, postoje tehnologije i uređaji koji mogu pomoći osobama sa oštećenjem vida da se prilagode i da nastave sa aktivnostima svakodnevnog života.

U svakom slučaju, očni sistem je neophodan za svakodnevno funkcionisanje i važan je za kvalitet života. Zato je važno da se posvetimo njegovoj zaštiti i da preuzmemo mere kako bismo ga održali zdravim. To uključuje redovne preglede, pravilnu ishranu i zdrav način života, kao i hitno lečenje bilo kojih problema koji se pojave.

Sastav preparata O caps

Beta karoten

Beta-karoten je jedan od mnogih tipova karotenoida, koji su pigmenti koji se nalaze u biljkama, algama i nekim vrstama gljivica. On je jedan od najpoznatijih karotenoida i poznat je po tome što se u ljudskom organizmu pretvara u vitamin A.

Beta-karoten se nalazi u mnogim voću i povrću, posebno u crvenom, narandžastom i žutom povrću i voću, kao što su mrkva, dinja, karfiol, špinat i mango. On je takođe prisutan u nekim biljnim uljima, kao što je ulje kukuruza.

Vitamin A je važan za mnoge funkcije u ljudskom organizmu, uključujući vid, rast i razvoj, imunitet i reprodukciju. Beta-karoten se smatra “provitaminom” A, jer se u ljudskom organizmu pretvara u vitamin A. Međutim, neki ljudi imaju genetske promene koji ometaju ovu pretvorbu, pa su zato u većoj potrebi za direktnim unosom vitamina A.

Istraživanja su pokazala da unos beta-karotena može imati neke zdravstvene benefite, kao što su smanjenje rizika od karcinoma, srčanih bolesti i oštećenja očiju. Međutim, potrebno je više istraživanja da se utvrdi tačna količina koja je potrebna i da li su neke vrste beta-karotena bolje od drugih.

Vitamin C

Vitamin C, ili askorbinska kiselina, je vodotopljivi vitamin koji je važan za različite funkcije u ljudskom organizmu. On je neophodan za formiranje kolagena, koji je važan za zdravlje kože, kostiju, zuba, krvnih sudova i drugih tkiva. Vitamin C takođe pomaže u apsorpciji željeza iz hrane i pomaže u proizvodnji bijelih krvnih zrnaca, što je važno za imunitet.

Cink

Cink je hranljivi mineral koji je neophodan za normalno funkcionisanje ljudskog organizma. On je potreban za pravilno delovanje enzima, hormona i imunog sistema, kao i za rast i razvoj tkiva. Cink je takođe važan za zdravlje kože, kostiju, zuba i vida.

Vitamin E

Vitamin E je antioksidans koji se nalazi u nekoliko različitih formi, od kojih su tokoferoli i tokotrienoli. On štiti ćelije od oštećenja od slobodnih radikala i sprečava oksidativni stres. Vitamin E je važan za zdravlje kože, očiju

O caps daje bolju fokusiranost, ublažavanje suvoće i iritacije, kao i jasniji vid.

 

PORUČIVANJE SRBIJA

 

 

 

PORUČIVANJE BOSNA I HERCEGOVINA

 

 

 

PORUČIVANJE CRNA GORA

 

 

 

PORUČIVANJE SEVERNA MAKEDONIJA

 

 

 

PORUČIVANJE HRVATSKA

 

 

 

 

PORUČIVANJE SLOVENIJA

 

 

 

PORUČIVANJE NEMAČKA

 

 

 

 

PORUČIVANJE AUSTRIJA