Kaloriko – gde kupiti – cena – iskustva – sastojci

Kaloriko za mršavljenje

Prednosti Kaloriko

Sagoreva masne naslage i stvara dodatnu energiju
Povećava potrošnju energije čime se ubrzava proces gubitka masnih naslaga
Prirodno umanjuje apetit i daje osećaj sitosti
Ubrzava cirkulaciju i dovodi do veće potrošnje kalorija
Stvara osećaj lakoće u celom telu
Otklanja višak vode i toksine iz organizma
Smanjuje koncentraciju lošeg holesterola u krvi
Jača volju neophodnu za doslednost u zdravoj ishrani
Utiče na povećanje fizičke snage i otpornosti

Biološki aktivne komponente obezbeđuju bezbedan gubitak kilograma.
Ubrzan proces sagorevanja masnih naslaga dovodi do povećanje energije i smanjenja apetita.
Normalizacija metaboličkih procesa utiče na smanjenje celulita i viška vode u organizmu.
Svojim sastavom Kaloriko (zeleni čaj) doprinosi kontroli telesne težine
Svojim sastavom Kaloriko (paprika-kapsaicin) doprinosi reguslisanju telesne težine

 

Kaloriko sastav

CLA ili konjugovana linoleinska kiselina je masna kiselina koja se nalazi u mesu i mlečnim proizvodima, ali se može naći i u vidu dodataka ishrani. Ova supstanca ima mnoge zdravstvene prednosti i često se koristi kao dodatak ishrani za gubitak telesne mase.

CLA je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima i može pomoći u sprečavanju oksidativnog stresa u organizmu. Takođe je pokazano da CLA ima pozitivan efekat na metabolizam i pomaže u sagorevanju masnoća. Ovo čini CLA popularnim dodatkom ishrani za osobe koje žele da smršaju.

Osim toga, CLA može pomoći u smanjenju nivoa holesterola u krvi i poboljšanju zdravlja srca. Ona takođe može pomoći u smanjenju rizika od razvoja dijabetesa i poboljšanju funkcije imunog sistema.

Kapsaicin je aktivni sastojak u ljutoj paprici koji joj daje karakterističan ukus i ljutinu. Ova supstanca ima mnoge zdravstvene prednosti, uključujući poboljšanje metabolizma i smanjenje bolova.

Kapsaicin se koristi u medicinske svrhe kao lek protiv bolova. On deluje tako što utiče na nervna vlakna i smanjuje osećaj boli. Takođe se koristi za ublažavanje bolova u mišićima, zglobovima i u neuropatskom bolu, kao što je sindrom bolnih stopala ili postherpetična neuralgija.

Pored toga, kapsaicin pomaže u smanjenju osećaja gladi i ubrzavanju metabolizma, što može biti korisno za osobe koje žele da smršaju. Ova supstanca takođe može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti i dijabetesa, poboljšanju digestivnog trakta i smanjenju rizika od razvoja kancerogenih oboljenja.

Kapsaicin se može naći u obliku kapsula, krema i gelova za spoljnu upotrebu. Kada se koristi u vidu krema ili gela, kapsaicin može pomoći u ublažavanju bolova u mišićima i zglobovima. Kapsaicin se takođe može primeniti na kožu kao lek protiv migrene, jer može pomoći u smanjenju vazodilatacije, što može dovesti do smanjenja glavobolje.

L-karnitin je aminokiselina koja ima ključnu ulogu u metabolizmu masti u telu. Ova supstanca pomaže u prenošenju masnih kiselina u mitohondrije, gde se one pretvaraju u energiju. L-karnitin se uglavnom proizvodi u jetri i bubrezima, ali se može dobiti i iz hrane, kao i iz dodataka ishrani.

Ova aminokiselina ima veliku popularnost među sportistima i osobama koje žele da smršaju. To je zato što se L-karnitin često naziva “sagorevačem masti”, jer pomaže u poboljšanju procesa sagorevanja masti i povećava energetski nivo organizma. Kao rezultat toga, mnogi sportisti uzimaju L-karnitin kako bi povećali svoj izdržljivost i performanse, a isto tako i pojedinci koji žele da smanje telesnu masu.

L-karnitin ima i druge prednosti za zdravlje, uključujući poboljšanje metabolizma ugljenih hidrata, smanjenje umora i povećanje kognitivnih funkcija. Ova supstanca takođe ima antioksidativna svojstva koja pomažu u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i sprečavaju oštećenja ćelija.

Pored toga, L-karnitin se ne preporučuje za osobe koje imaju probleme sa bubrezima ili jetrom, kao i za trudnice i dojilje. Takođe, preporučljivo je konsultovati se sa lekarom pre nego što se uzima L-karnitin, kako bi se izbegle neželjene interakcije sa drugim lekovima ili suplementima.

L-karnitin se može naći u različitim oblicima, uključujući kapsule, tablete i tečne formule. Važno je obratiti pažnju na količinu L-karnitina koja se uzima, jer prekomerna doza može izazvati neželjene efekte kao što su mučnina, dijareja i grčevi.

Zeleni čaj je napitak koji potiče iz Kine i veoma je popularan širom sveta zbog svojih zdravstvenih prednosti i lekovitih svojstava. Ovaj čaj se dobija od listova biljke Camellia sinensis, koja se uzgaja u Aziji, Africi, Južnoj i Centralnoj Americi.

Zeleni čaj se razlikuje od drugih vrsta čaja po tome što se ne fermentiše, čime se očuvaju svi prirodni sastojci koji se nalaze u listovima. Listovi se suše i premažu parom, nakon čega se kotrljaju i oblikuju u različite oblike.

Zeleni čaj sadrži visok nivo antioksidanata, flavonoida i katehina koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i sprečavaju oštećenja ćelija u telu. On takođe sadrži i kofein, koji pomaže u povećanju energije i poboljšanju fokusa.

Pored toga, zeleni čaj se povezuje sa mnogim drugim zdravstvenim prednostima. Na primer, on može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti, regulisanju nivoa šećera u krvi.

Da bi se dobile sve zdravstvene prednosti koje pruža zeleni čaj, potrebno ga je redovno konzumirati. Stručnjaci preporučuju konzumiranje dve do tri šolje zelenog čaja dnevno kako bi se dobile sve prednosti koje pruža ovaj napitak.

Postoji veliki broj vrsta zelenog čaja, a neke od najpopularnijih su Lung Ching, Sencha, Matcha, Gyokuro i Bancha. Svaka vrsta ima svoj jedinstven ukus i arome, pa je važno da pronađete onu koja vam najviše odgovara.

Uzimajući u obzir sve zdravstvene prednosti koje pruža zeleni čaj, on bi mogao biti dobar izbor za one koji žele da poboljšaju svoje zdravlje i povećaju nivo energije. Uz to, zeleni čaj može biti i sjajna alternativa za one koji žele da smanje unos kofeina iz drugih izvora.

 

PORUČIVANJE