W-loss – sastav – gde kupiti – kako se koristi – iskustva

W-loss prirodne kapi za dijetu

Ketoza je fiziološki proces u kojem telo proizvodi ketone, male molekule koje se koriste kao alternativni izvor goriva za telo kada nema dovoljno glukoze iz hrane. Ovaj proces obično započinje kada tijelo koristi svoje zalihe glikogena (proizvedenog iz ugljikohidrata) kao gorivo, ali nema dovoljno glikogena da bi održao normalne funkcije.

Ketoni se proizvode iz masti u jetri kroz proces zvan beta-oksidacija, a zatim se koriste kao gorivo za mišiće i mozak. Kada tijelo ulazi u ketoza, može doći do bržeg gubitka kilograma i smanjenja apetita, jer se tijelo koristi kao masti kao izvor goriva umjesto ugljikohidrata.

Ketoza se često povezuje s popularnom dijetom nazvanom “ketogena dijeta” koja uključuje vrlo nisku razinu ugljikohidrata i visok unos masti.

POBJEDA KOMBINACIJE KETOZA+ W-LOSS

Obično je potrebno 7 do 14 dana da se postigne ketoza. Samo 20 kapi W-Loss smanjit će ovo vrijeme na 40-50 minuta, tijekom kojih će započeti proces pretvaranja masti u energiju i smanjenje tjelesne masti. Samo pijte W-LOSS SVAKI DAN I IZGUBITI DO 10-15 KG VIŠKA KILOGRAMA MEESEČNO!

Sastav W-Loss

Ananas
ubrzava proces mršavljenja zbog visokog sadržaja bromelaina – “enzima vitkosti”. Aktivira razgradnju složenih lipida, proteina i masti, snižava razinu kolesterola u krvi, poboljšava probavu i pojačava djelovanje želučanog soka.

Ananas je ukusno i osvježavajuće tropsko voće koje se često povezuje s ljetnim godišnjim odmorima, ali ovaj slatki plod ima mnogo više koristi od samo ukusa. Osim što je bogat antioksidansima, ananas može imati i ključnu ulogu u vašem planu za mršavljenje.

Jedan od glavnih razloga zašto se ananas smatra idealnim za mršavljenje je zbog svoje sposobnosti da potakne probavu. Ananas sadrži enzim bromelain koji razgrađuje proteine u hrani i pomaže u probavi hrane. Također, ovaj enzim potiče proizvodnju enzima u gušterači i crijevima koji podržavaju probavu.

Pored poboljšanja probave, ananas također može smanjiti nadutost i potaknuti diurezu (izlučivanje viška tekućine iz tijela). To znači da će vam ananas pomoći da se riješite viška vode u tijelu koja može uzrokovati osjećaj nadutosti i težine.

Ananas također sadrži malu količinu kalorija i vrlo malo masti. Dakle, možete ga jesti bez krivnje i straha od prejedanja. Osim toga, ananas sadrži prirodni šećer koji će vas osladiti bez povećanja razine šećera u krvi, što je čest problem kod mnogih drugih slatkih zalogaja.

I na kraju, ananas je bogat vlaknima koja pomažu u održavanju sitosti i sprječavaju prejedanje. Vlakna također podržavaju zdravlje crijeva i pomažu u smanjenju rizika od raznih bolesti.

Ukratko, ananas može biti vrlo koristan sastojak u vašem planu za mršavljenje. On može pomoći u poticanju probave, smanjenju nadutosti, poticanju diureze, sadrži malo kalorija i masti, i bogat je vlaknima

Kumkvat
normalizira procese probave, ubrzava metabolizam, sadrži veliku količinu hranjivih sastojaka.

Papaja
aktivira metabolizam, pomaže da se bjelančevine brže razgrađuju i istodobno se ne pretvaraju u masti.

Marakuja
je izvor esencijalnih mikro- i makroelemenata, stvara osjećaj sitosti, potiče nježno čišćenje crijeva.

Marakuja, tropsko voće koje je poznato po svom neobičnom i slatkastom ukusu, može vam pomoći u vašem putovanju mršavljenja. Ovo voće, koje se takođe naziva i pasionka, bogato je vitaminima, mineralima i vlaknima, a može pomoći u održavanju optimalne tjelesne težine i poboljšanju zdravlja.

Jedan od glavnih razloga zašto se marakuja može smatrati korisnom za mršavljenje je zbog svog niskog sadržaja kalorija. Jedna šolja marakuje sadrži samo 97 kalorija, što je mnogo manje u poređenju sa drugim voćem. Takođe, marakuja sadrži prirodni šećer, koji vam pruža energiju, bez dodavanja viška kalorija.

Marakuja je bogata vlaknima, koja pomažu u održavanju sitosti i sprječavanju prejedanja. Vlakna takođe podržavaju zdravlje probavnog sistema, čime se poboljšava probava i apsorpcija hranjivih tvari.

Marakuja takođe sadrži puno vitamina C, koji pomaže u održavanju zdravlja imunološkog sistema. Kada je imunološki sistem jak, tijelo je bolje opremljeno da se bori protiv bolesti i infekcija, čime se poboljšava opšte zdravlje i dobrobit.

Marakuja sadrži i antioksidanse, koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa u tijelu. Oksidativni stres je stanje u kojem slobodni radikali uzrokuju oštećenje stanica u tijelu, što može dovesti do raznih zdravstvenih problema. Antioksidansi u marakuji mogu pomoći u borbi protiv ovog stresa i poboljšati zdravlje općenito.

Konačno, marakuja može imati umirujuće djelovanje na tijelo i um. Ona sadrži prirodni sedativni agens koji može pomoći u smanjenju stresa i tjeskobe, što je često povezano sa prejedanjem i lošim navikama u ishrani.

Vitamin B6
ubrzava metabolizam, razgrađuje masnoće, suzbija glad i stimulira potrošnju energije.

Zeleni čaj
pojačava izmjenu topline preradom nataloženih masti. Smanjuje količinu šećera u tijelu. Uklanja višak tekućine.

PORUČIVANJE